Amandină
- Ingrediente
-
- Blatul la Amandine
- 200 grame zahăr
- 6 ouă
- 20 grame cacao
- 8 linguri făină
- 30 mililitri apă
- 30 mililitri ulei
- Siropul la Amandine
- 400 mililitri apă
- 200 grame zahăr
- 2 plicuri capucino ciocoloată
- 1 fiolă rom
- Crema la Amandine
- 1 pachet margarină Rama
- 150 grame zahăr pudră
- 3 gălbenușuri de ou
- 3 linguri cacao
- 1 fiolă esență de rom
-
Preparăm "Blatul la Amandine"
Albuşurile se bat bine cu zahărul şi apa.
Gălbenuşurile se mixează cu ulei şi un praf de sare.
Se adaugă apoi peste albuşuri.
Se amestecă cacao cu făină.
Se adaugă peste compoziţia iniţială şi se amestecă cu lingura de jos în sus.
Compoziţia se toarnă în tavă cu hârtia de copt.
Se introduce la cuptor 30 minute la 170 grade.
Se taie blatul în 2 şi se lasă să se răcească. -
Preparăm "Siropul la Amandine"
Din momentul în care începe apa să fiarbă, se adaugă zahărul şi capucino şi se lasă să fiarbă 5 minute la foc mic. Când s-a răcit, se adaugă romul. -
Preparăm "Crema la Amandine"
Se amestecă toate ingredientele.
Se obţine o cremă. -
continuăm cu rețeta de bază...
Se însiropează prima jumătate de blat.
Peste se pune crema.
Se adaugă cealaltă jumătate de blat.
Se însiropează cu restul de sirop.
Se lasă la rece cel puţin 2 ore. Se porţionează şi se adaugă glazura.
-
suditu andreea30 Oct.2012
foarte buna prajitura, dar sa imi spuneti cum fac glazura. astept raspuns.... va multumesc!