Pere fierte în vin cu sos de ciocolată
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2115/description/4e80eb9748b9d.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2115/description/4e80eb97b1ab9.jpg)
Perele se curăţă de coajă, păstrându-se codiţa.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2115/description/4e80eb981d37b.jpg)
Perele se pun în sirop şi se fierb 20 de minute, până se înmoaie. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească perele în sirop.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2115/description/4e80eb9877cbc.jpg)
Când sunt reci, se scot, se strecoară siropul, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă frişca lichidă, ciocolata şi cele 25 g zahăr. Se lasă la foc mic până se topeşte ciocolata.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2115/description/4e80eb98d1300.jpg)
Se aşează perele pe farfurie, se acoperă cu sos de
ciocolată.
![](/images/graphics/pixel_transparent.gif)
Tot pere pentru provocarea lunii septembrie.![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2115/description/4e80eb993728a.jpg)