Pizza cu cârnaţi de casă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blat pentru pizza"

    Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.

    Peste drojdie se pune zahărul.

    Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.

    Se lasă să dospească la loc cald.

    Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.

    Se lasă să crească la loc cald.

    Blat pentru pizza
  2. continuăm cu rețeta de bază...

O parte din aluatul pregătit se întinde uniform într-o tavă unsaă cu ulei. Se pune pe toată suprafaţa sos de roşii şi se presară busuioc uscat.

Se rade deasupra caşcaval.

Peste caşcavalul ras se pun feliuţe subţiri de kaizer.

Printre feliuţele de kaizer se aranjează rondele de cârnat de casă.

Se mai pot adăuga rondele de ardei gras, ciuperci, rondele de roşii, porumb dulce, măsline.


Pe fiecare rondeluţă de roşie se pune câte o felie de mozzarella.

Se stropeşte totul cu oul bătut.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 20 de minute. Se serveşte caldă.


Etichete: pizza | carnati
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ciorbă de peşte cu smântână Ciorbă de peşte cu smântână

Rețeta mai nouă   Farfalle cu ton Farfalle cu ton

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro