Prăjitură cu portocale

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura cu portocale"

    Zahărul se freacă cu untul.

    Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile, apoi smântâna, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi la sfârşit făina.

    Compoziţia se toarnă într-o formă cu pereţi detaşabili unsă cu unt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 15 minute.

     

  2. Preparăm "Umplutura la prăjitura cu portocale"

    Brânza proaspătă se freacă cu zahărul.

    Se adaugă, pe rând, zeama de portocală, ouăle, lichiorul, făina.

    La final, se adaugă portocalele curăţate de coajă şi tăiate bucăţi.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Se scoate blatul prăjiturii din cuptor, se toarnă umplutura şi se bagă din nou la cuptor pentru 20 de minute la 175 grade.


După ce se coace, se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se ornează cu felii de portocale, peste care se toarnă gelatina transparentă, preparată conform instrucţiunilor de pe plic.



Încă un preparat dedicat provocării lunii ianuarie.
Etichete: branza | prajitura | portocale
(7 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Sardine cu suc de lămâie şi portocală la cuptor Sardine cu suc de lămâie şi portocală la cuptor

Rețeta mai nouă   Rulouri cu scorţişoară Rulouri cu scorţişoară

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro