Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat şi se mai amestecă până se obţine o masă compactă.

Făina, amidonul şi praful de copt se amestecă şi se adaugă în compoziţia de mai sus, amestecând de jos în sus.

Aluatul se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 220 grade în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute.

După ce s-a copt se îndepărtează hârtia de copt şi se lasă la răcit. Se taie în două pe orizontală.

Pentru umplutură, portocalele se curăţă de coajă, iar feliile se taie în jumătate.

Se amestecă gelatina cu 5 linguri apă şi se lasă 10 minute.

Se amestecă brânza dulce cu 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, coaja şi zeama de lămâie.

Gelatina se încălzeşte pe bain-marie până se dizolvă complet şi se adaugă peste brânza dulce.

Se bate frişca, se adaugă peste brânza dulce împreună cu portocalele tăiate. 


Crema obţinută se întinde pe o felie de blat, se acoperă cu cealaltă jumătate şi se presează uşor.

Prăjitura se lasă la rece aproximativ 2 ore. Se pudrează cu zahăr.

Etichete: prajitura | branza | portocale
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • foarte buna, mi-a reusit din prima, este foarte usor de facut si spectaculoasa!

  Rețeta mai veche Friptură de vită în sos de roşii la presiune Friptură de vită în sos de roşii la presiune

Rețeta mai nouă   Macrou în sos alb la cuptor Macrou în sos alb la cuptor

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro