Marchiză de ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la marchiza de ciocolată"

    Ouăle se bat cu zahărul până se obţine un amestec omogen, mai deschis la culoare.

    Cacaua se amestecă cu făina,

    apoi se adaugă peste ouăle bătute cu zahărul.

    Se amestecă uşor, de jos în sus.

    Se unge cu unt o formă cu fund detaşabil, apoi se pune compoziţia.

    Se bagă în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 20 de minute.

    Se lasă să se răcească.

  2. Preparăm "Crema la marchiza de ciocolată"

    Zahărul şi apa se pun pe foc, până se dizolvă zahărul.

    Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se lasă pe foc, amestecând continuu, până se topeşte ciocolata.

    Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

    Apoi se dizolvă pe baie de apă.

    Se adaugă imediat peste ciocolata topită. Se amestecă.

    Se adaugă gălbenuşurile şi se încorporează.

    Se aromatizează cu rom sau coniac.

    Frişca se bate.

    Se adaugă peste frişcă amestecul de ciocolată cu gelatină. Se amestecă.

    Se adaugă cacaua.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

După ce blatul s-a răcit, se toarnă crema deasupra.

Se uniformizează,

apoi se dă la rece până se întăreşte crema. De preferat să se lase peste noapte în frigider.

Se îndepărtează inelul detaşabil


şi se decorează cu aşchii de ciocolată.


Etichete: ciocolata | tort
(15 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • FFF buna!

  • prajitura de top FIVE!!!!!!!

  Rețeta mai veche Cambulă cu lămâie la cuptor Cambulă cu lămâie la cuptor

Rețeta mai nouă   Punch Punch

publicitate
Comentarii (12)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro