Minitorturi cu ciocolată și cafea

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la minitorturi cu ciocolată și cafea"

    Ouăle împreună cu zahărul

    se mixează până se obține o cremă.

    Făina se amestecă cu sarea și amidonul și se adaugă peste ouăle bătute.

    Untul topit și răcit

    se adaugă peste amestecul de ouă și se omogenizează.

    Compoziția obținută se pune într-o tavă cu hârtie de copt cu dimensiunile 40x30 cm

    și se coace 8-10 minute la 180 grade.

  2. Preparăm "Siropul de cafea la minitorturi cu ciocolată și cafea"

    Cafeaua se fierbe cu zahărul. Se lasă să se răcească.

  3. Preparăm "Mousse de mascarpone pentru minitorturi cu ciocolată și cafea"

    Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

    Frișca lichidă se bate cu mixerul.

    Ciocolata se topește pe baie de apă.

    Mascarponele se mixează cu esența de vanilie

    apoi se adaugă ciocolata topită și răcită.

    Gelatina dizolvată

    se adaugă la amestecul de mascarpone.

    Se încorporează și frișca bătută.

  4. Preparăm "Crema de cafea pentru minitorturi cu ciocolată și cafea"

    Frișca lichidă se amestecă cu cafeaua,

    gălbenușurile și un praf de sare și se pune pe foc.

    Se lasă până se îngroașă, aproximativ 5-10 minute.

    Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata, amestecând bine să se topească.

    Gelatina dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se adaugă la amestec. Se lasă să se răcească puțin.

  5. Preparăm "Mousse de ciocolată cu pralină pentru minitorturi cu ciocolată și cafea"

    Se pregătește mai întâi pralina.

    Se amestecă zahărul cu apa

    și se pune pe foc pentru câteva minute, până începe să caramelizeze.

    Se ia de pe foc și se adaugă alunele de pădure. Se amestecă bine.

    Se pune pe o hârtie de copt și se lasă să se răcească, apoi se mărunțesc la robot sau se mojarează.

    Se continuă cu pregătirea mousse-ului.

    Frișca lichidă se bate spumă tare.

    Zahărul și apa se pun pe foc până se dizolvă zahărul.

    Gălbenușurile se mixează cu sarea.

    Se adaugă siropul de zahăr fierbinte, amestecând continuu,

    până se răcește compoziția.

    Ciocolata topită se adaugă peste frișca bătută,

    împreună cu gelatina, dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, și crema de gălbenușuri.

    Se amestecă ușor cu paleta.

    Se adaugă și pralina.

  6. Preparăm "Glazura de ciocolată și cafea pentru minitorturi cu ciocolată și cafea"

    Frișca se amestecă cu zahărul, apa, ness-ul

    și mierea.

    Cacaua se amestecă cu laptele

    până se obține o compoziție mai puțin solidă ce poate fi mai ușor încorporată, pentru a evita formarea cocoloașelor.

    Se adaugă peste celelalte ingrediente și se pun toate pe foc până se îngroașă.

    Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă gelatina pusă la înmuiat în 55 ml apă pentru 10 minute, dizolvată apoi pe baie de apă.

    Glazura se trece printr-o sită fină.

    Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

  7. continuăm cu rețeta de bază...

După ce blatul s-a răcit complet, se decupează cercuri de blat, ce trebuie montate în inele detașabile.

Se poate face sub orice formă, cu condiția să aibă inel detașabil.

Cu siropul rece se însiropează blaturile, nu în mod exagerat.

Se pun pe fiecare blat 2-3 linguri din mousse-ul de mmascarpone. Se dă la rece.

După ce s-a întărit mousse-ul de mascarpone, se scot din frigider și se adaugă un strat subțire de cremă de cafea.

Se dă din nou la rece.

După ce s-a întărit stratul de cremă de cafea, se adaugă mousse-ul de ciocolată cu pralină.

Se lasă la rece peste noapte.

A doua zi, se scot din formele detașabile și se toarnă glazura (care se pregătește în ziua în care vor fi glazurate minitorturile).

Se acoperă minitorturile uniform cu glazură.

Se decorează după preferință cu trufe și așchii de ciocolată.

(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Sunt convins ca este super delicios! Felicitari!

  Rețeta mai veche Tort înghețat de ciocolată și cappuccino Tort înghețat de ciocolată și cappuccino

Rețeta mai nouă   Lasagna în bacon Lasagna în bacon

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro