Prăjitură cu bulion

(Prăjitură Casnica)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Prima dată se pregătesc foile.

Ouăle se freacă cu zahărul, până când acesta se dizolvă, apoi se adaugă celelalte ingredinte pentru foi. Trebuie să se obţină un aluat ce se poate întinde.

Coca se lasă să se odihnească în frigider câteva minute. Apoi se împarte în 4 şi se coc 4 foi pe fundul tăvii, aproximativ 12 minute la 180 grade.

Între timp, se poate pregăti crema: laptele se pune la fiert, iar când acesta a început să fiarbă se adaugă grişul, în ploaie, amestecând continuu. Se fierbe până se îngroaşă, apoi se lasă să se răcească.

Untul, la temperatura camerei, se mixează cu zahărul

apoi se adaugă crema de griş, rece. Se amestecă.

Se unge o foaie cu jumătate din cremă,

se pune deasupra altă foaie, apoi se unge cu gem, se pune încă o foaie, restul de cremă şi la final cea de-a patra foaie.

Se ţine la temperatura camerei până a doua zi, când se porţionează.

Etichete: prajitura
(8 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cartofi cu smântână şi mozzarella la cuptor Cartofi cu smântână şi mozzarella la cuptor

Rețeta mai nouă   Ciocănele fripte cu sos de muştar Ciocănele fripte cu sos de muştar

publicitate
Comentarii (12)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro