Napolitane cu cremă de biscuiţi şi nuci

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Glazură de ciocolată cu lapte"

    Ciocolata rasă şi laptele se pun într-un vas la foc mic, până se topeşte ciocolata.

    Se ia de pe foc şi se foloseşte imediat la glazurarea prăjiturilor.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Biscuiţii se dau prin maşina de tocat.

Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert şi se lasă pe foc până se dizolvă tot zahărul.


Se ia vasul de pe foc si se adaugă biscuiţii, se amestecă şi se lasă să se răcească puţin.

Se adaugă margarina, esenţa de rom, cacaua şi nucile pisate.



Cu această cremă se ung foile de napolitană, pe rând, suprapunându-le una peste alta (se poate folosi pentru uns o paletă de lemn sau crema se poate întinde şi cu mâna, fiind destul de groasă), apoi se pune deasupra o greutate pentru a presa foile.



Se lasă aşa până a doua zi, când se poate tăia şi servi.

Se pot servi şi cu glazură de ciocolată (dacă se doreşte ca acest produs să nu fie neapărat de post).

Etichete: napolitane | crema | biscuiti | nuci | prajitura
(10 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Salată grecească cu peşte marinat Salată grecească cu peşte marinat

Rețeta mai nouă   Crap cu legume la cuptor Crap cu legume la cuptor

publicitate
Comentarii (10)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro