Orez cu lapte şi mere caramel
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1827/description/file-1_1.jpg)
Se curăţă merele de cotor, se taie sferturi şi se pun cu 1/2 cană zahăr, scorţişoară şi esenţă de rom la cuptor pentru a se carameliza.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1827/description/file-2_1.jpg)
Orezul se pune la fiert în lapte.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1827/description/file-3_1.jpg)
Când e aproape fiert orezul, se pune 1 cană de zahăr şi esenţa de vanilie şi se mai ţine pe foc 3-4 minute.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1827/description/file-4_1.jpg)
Se scot merele din cuptor şi se toarnă orezul cu laptele peste şi se mai bagă la cuptor cca 15 minute.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1827/description/file-5_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1827/description/file-6_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1827/description/file-7_1.jpg)