Panettone

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte.

Făina, zahărul, drojdia, sarea, coaja de lămâie și batonul de vanilie se amestecă la viteză mică.

Ouăle cu 150 ml apă călduță și mierea se mixează foarte bine,

apoi se adaugă peste făină.

Se malaxează.

Untul se topește și se lasă să se răcorească.

Se adaugă câte o lingură de unt, amestecând foarte bine de fiecare dată. După ce s-a terminat de încorporat tot untul, se mai malaxează aluatul pentru încă 10 minute.

Se adaugă stafidele și se încorporează bine.

Se transferă aluatul în alt vas și se lasă să crească pentru 12-15 ore. Vasul se acoperă cu o folie.

După ce a crescut, se pune în formă rotundă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la crescut încă 3-5 ore.

Când este gata, se crestează sub formă de X deasupra și se pune un cub mic de unt rece.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 60-75 de minute. După ce se scoate din cuptor, se pune la răcit cu fața în jos, suspendat pe niște bețe, astfel încât fața să nu atingă nicio suprafață pentru a nu se tasa.

(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Păstrăv somonat la grill Păstrăv somonat la grill

Rețeta mai nouă   Tort Sacher Tort Sacher

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro