Supă cu tăiţei de casă
- Ingrediente
-
Se bat ouăle cu sare, se adaugă câte un pic de făină şi se amestecă bine până devine o cocă precum aluatul de pâine.
Se lasă un sfert oră să se odihnească, apoi se întinde o foaie mare subţire.
Se taie dreptunghiuri mari, se presară cu făină şi se lasă la zvântat o jumătate de oră.
După ce s-a zvântat, se pun dreptunghiurile unul peste altul şi se taie fâşii subţiri.
Se împrăştie pe masă şi le mai lăsăm un sfert de oră să se mai usuce.
Se pot consuma şi cu sosuri sau brânză. -
continuăm cu rețeta de bază...
Se taie legumele în patru şi se pun la fiert 30 de minute în supa de pui cu sare.
Între timp se fierb tăiţeii separat în apă cu sare 15 minute, după care se scurg şi se clătesc cu apă rece.
După ce se scot legumele din supă, se pun tăiţeii şi se mai fierbe un sfert de oră.
Se potriveşte de sare şi se presară pătrunjel tocat mărunt.