Supă cu găluște de griș

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Supă de pasăre"

    Se pune la foc carnea de pasăre bine spalată, împreună cu apă rece şi se lasă oala la fiert descoperită până ce se ridică spuma. Se spumează des cu lingura cu găuri până când nu se mai formează spumă. Se adaugă zarzavatul (morcov, pătrunjel, ţelină, ardei gras, ceapă) şi puţină sare. Tot acum se poate adăuga ienibaharul şi foaia de dafin, dacă se doreşte. Se acoperă oala, lăsând numai o foarte mică deschizătură şi se lasă să fiarbă la foc mic 3 ore. Când este gata, se strecoară prin strecurătoarea de supă, într-o oală curată. Tot timpul supa trebuie să fiarbă în clocote mici, numai astfel se obţine o supă clară şi gustoasă.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Se freacă spumă untul cu ouăle.

Se adaugă grişul puţin câte puţin (ploaie) amestecând mereu cu lingura. Se obţine o pastă care trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase.

Se adaugă sare. După ce supa a fost strecurată într-o cratiţă curată, se pune pe foc.

La primul clocot, se ia cu o linguriţă înmuiată în unt din pasta de griş şi se dă drumul în supa care trebuie să fiarbă încet. După ce s-a pus toată pasta în felul arătat mai sus, se acoperă cratiţa lăsând să fiarbă încet zece minute.

Se ia capacul şi se întorc găluştele uşor.

Se scot din cratiţă cu lingura de spumă, se aşează în castronul de servit încet ca să nu se sfărâme şi se toarnă supă peste ele.

Etichete: supa | galuste
(14 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpe umplute Pulpe umplute

Rețeta mai nouă   Prăjitură Greta Garbo Prăjitură Greta Garbo

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro