Tort diplomat cu pişcoturi

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie omogenă, ca o smântână. Vasul se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.


Între timp se pune gelatina la înmuiat în zeama de compot. Se lasă aşa 10 minute, după care se dizolvă pe baie de apă.


Gelatina dizolvată se adaugă peste ouăle bătute cu zahăr.
Frişca se bate şi se amestecă cu compoziţia obţinută mai sus.

Într-o cratiţă cu fund detaşabil, unsă cu unt, se pune un strat subţire de compoziţie, apoi se aşează pe margine pişcoturi, cu cartea bombată înspre exterior.

În mijloc se pun diferite fructe tăiate în felii subţiri. Se alternează un strat de compoziţie cu un strat de fructe, până se termină compoziţia. Deasupra se decorează după preferinţă.

Se dă la rece pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Când se serveşte se desface inelul detaşabil.

Etichete: tort | diplomat | frisca | gelatina | piscoturi
(63 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Este a3a oara cand fac reteta aceasta de Diplomat si este excelenta!!!Usor si placut de facut!, folosesc o frisca naturala in loc de Hulala.

  • si dk pun un strat d piscoturi unul d compozitie s vructe s tot asa

  • yammy!!

  Rețeta mai veche Omletă de spanac cu smântână Omletă de spanac cu smântână

Rețeta mai nouă   Ciuperci cu sos de roșii și usturoi Ciuperci cu sos de roșii și usturoi

publicitate
Comentarii (10)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro