Tort diplomat cu pişcoturi
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defd11c96118.jpg)
Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie omogenă, ca o smântână. Vasul se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdbe48772b.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdbe57a3f7.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdbe68dc68.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdbe7a91be.jpg)
Între timp se pune gelatina la înmuiat în zeama de compot. Se lasă aşa 10 minute, după care se dizolvă pe baie de apă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd631b8bd.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd6414ef8.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd6511c64.jpg)
Gelatina dizolvată se adaugă peste ouăle bătute cu zahăr.
Frişca se bate şi se amestecă cu compoziţia obţinută mai sus.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd6609b03.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd6706450.jpg)
Într-o cratiţă cu fund detaşabil, unsă cu unt, se pune un strat subţire de compoziţie, apoi se aşează pe margine pişcoturi, cu cartea bombată înspre exterior.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd67f02f5.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd68f0356.jpg)
În mijloc se pun diferite fructe tăiate în felii subţiri. Se alternează un strat de compoziţie cu un strat de fructe, până se termină compoziţia. Deasupra se decorează după preferinţă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd6a0e1c9.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd6b127c1.jpg)
Se dă la rece pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Când se serveşte se desface inelul detaşabil.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd6c18988.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2005/description/4defdd6d100cc.jpg)
-
ana03 May.2013
Este a3a oara cand fac reteta aceasta de Diplomat si este excelenta!!!Usor si placut de facut!, folosesc o frisca naturala in loc de Hulala.
-
costescucristina28 Jan.2013
si dk pun un strat d piscoturi unul d compozitie s vructe s tot asa
-
ina-p10 Jan.2013
yammy!!