Coşuleţe dantelate cu brandy şi mousse de ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Untul, zahărul şi mierea se pun la foc mic, până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul.

Se ia vasul de pe foc şi se lasă 5 minute la răcit.

Făina se amestecă cu scorţişoara şi ghimbirul

şi se adaugă peste amestecul cu unt, împreună cu sucul de lămâie şi brandy. Se amestecă.

Într-o tavă cu hârtie de copt, se pune câte o linguriţă plină din compoziţia rezultată, lăsând mult spaţiu liber, deoarece se va lăţi la copt.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 7 minute.

Se lasă să se răcorească 1 minut, apoi se modelează rapid, pe fundul unui pahar sub formă de coşuleţe sau sub formă de cornete, având grijă ca partea dantelată să fie în exterior. Această operaţiune trebuie să se facă destul de repede, pentru a nu apuca să se răcească.

Coşuleţele astfel obţinute se pot umple cu mousse de ciocolată sau îngheţată, dar nu cu mult înainte de a fi servite.


(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Focaccia cu roșii uscate și roșii cherry Focaccia cu roșii uscate și roșii cherry

Rețeta mai nouă   Păstrăv somonat cu lămâie la cuptor Păstrăv somonat cu lămâie la cuptor

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro