Amandină

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la Amandine"


    Albuşurile se bat bine cu zahărul şi apa.

    Gălbenuşurile se mixează cu ulei şi un praf de sare.

    Se adaugă apoi peste albuşuri.

    Se amestecă cacao cu făină.

    Se adaugă peste compoziţia iniţială şi se amestecă cu lingura de jos în sus.

    Compoziţia se toarnă în tavă cu hârtia de copt.

    Se introduce la cuptor 30 minute la 170 grade.

    Se taie blatul în 2 şi se lasă să se răcească.

    Blatul la Amandine
  2. Preparăm "Siropul la Amandine"


    Din momentul în care începe apa să fiarbă, se adaugă zahărul şi capucino şi se lasă să fiarbă 5 minute la foc mic. Când s-a răcit, se adaugă romul.

    Siropul la Amandine
  3. Preparăm "Crema la Amandine"


    Se amestecă toate ingredientele.

    Se obţine o cremă.

    Crema la Amandine
  4. continuăm cu rețeta de bază...

Se însiropează prima jumătate de blat.

Peste se pune crema.

Se adaugă cealaltă jumătate de blat.

Se însiropează cu restul de sirop.

Se lasă la rece cel puţin 2 ore. Se porţionează şi se adaugă glazura.

Etichete: amandina | prajitura
(13 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • foarte buna prajitura, dar sa imi spuneti cum fac glazura. astept raspuns.... va multumesc!

  Rețeta mai veche Castraveţi murați în saramură Castraveţi murați în saramură

Rețeta mai nouă   Gogoșari în oțet Gogoșari în oțet

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro