Brioșe tiramisu

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea.

Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul de vanilie, până aproape să înceapă să fiarbă. Apoi se strecoară laptele şi se îndepărtează batonul de vanilie.

Separat se amestecă ouăle, gălbenuşurile şi jumătate din cantitatea de zahăr. Se pun pe baie de apă până se topeşte zahărul, după care se ia de pe foc şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă.

Untul se freacă cu restul de zahăr.

Se adaugă peste crema de ouă.

Se adaugă amestecul de făină şi laptele.

Compoziţia obţinută se distribuie în cupele tăvii unse cu unt. Cupele se umplu 3/4.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 20 de minute.

Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

Se pregăteşte siropul amestecând pe foc cafeaua cu lichiorul şi zahărul, până când acesta se topeşte. Se lasă la răcit.

Pentru glazură se amestecă mascarpone cu zahărul pudră până se omogenizează, apoi se adaugă frişca bătută şi se amestecă până se înglobează toată frişca.

După ce prăjiturelele s-au răcit, se însiropează şi se glazurează cu crema mascarpone, apoi se decorează după imaginaţia fiecăruia.

Uite că au venit şi cupcakes-urile pentru provocarea lunii octombrie.

Etichete: briose | cupcakes | tiramisu | muffins
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ficăței de pui cu struguri Ficăței de pui cu struguri

Rețeta mai nouă   Peşte cu ardei copt Peşte cu ardei copt

publicitate
Comentarii (9)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro