Eclere cu cremă de vanilie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Crema pentru eclere"


    Se amestecă ouăle cu zahărul.


    Se adaugă făina, 250 ml lapte şi se amestecă bine.


    Restul laptelui se pune într-o oală să se încălzească (să nu fiarbă), apoi se toarnă prima compoziţie peste laptele de pe foc.

    Se amestecă continuu să nu se prindă şi până se îngroaşă bine.

    Se ia crema de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi apoi se pune esenţa de vanilie. Se pot folosi diferite esenţe, în funcţie de gustul cremei pe care doriţi să o obţineţi.

    Crema pentru eclere
  2. continuăm cu rețeta de bază...


Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine.


Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle, omogenizându-se bine.


În tava tapetată cu hârtie de copt se pun cojile de eclere, apoi se coc la 200 grade timp de 25 de minute.


Cojile astfel obţinute se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă. Deasupra se pune glazura de ciocolată.
Etichete: eclere | crema | ciocolata
(40 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Budincă de pere Budincă de pere

Rețeta mai nouă   Cabanos cu caşcaval în aluat Cabanos cu caşcaval în aluat

publicitate
Comentarii (22)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim