Ketchup de casă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Sucul de roşii se pune la fiert.

Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.

Amestecul rezultat se adaugă peste sucul de roşii aflat la fiert.

Se adaugă şi busuiocul,

foile de dafin,

zahărul,

oţetul,

sarea şi piperul

şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă şi scade la jumătate.

Compoziţia rezultată se face o cremă cu ajutorul blenderului vertical,

apoi se pune în borcane cu capac.

Borcanele se sterilizează prin fierbere în apă timp de 30 de minute

şi se pun cu gura în jos, lăsându-le aşa până se răcesc.

Se depozitează în loc răcoros şi se poate folosi ca atare sau ca bază pentru sosuri.

Etichete: ketchup
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Dulceață de afine Dulceață de afine

Rețeta mai nouă   Creveţi la grătar Creveţi la grătar

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro