Mâncare de fasole boabe

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert.

După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi se scurge zeama şi boabele se pun la fiert în altă apă.

Se repetă această operaţie încă de două ori. În ultima apă se adaugă 2 linguri de ulei şi sare. Se verifică dacă boabele sunt fierte şi dacă sunt fierte se adaugă ceapa tăiată solzişori, piper, foi de dafin, cimbru şi se lasă să fiarbă în continuare.

Separat se căleşte bulionul în puţin ulei, după care se adaugă peste fasole.

Se mai lasă să fiarbă până când scade zeama.

Se serveşte cu murături.

Etichete: mancare | fasole
(17 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • constatinescu teodor
    23 Jun.2014

    foarte buna

  • catazbor
    11 Feb.2014

    cea mai buna mancare de fasole..... nota 10

  Rețeta mai veche Piept de pui umplut cu spanac Piept de pui umplut cu spanac

Rețeta mai nouă   Pulpe de pui pane la cuptor Pulpe de pui pane la cuptor

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele