Penne cu mazăre la cuptor

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.


Ceapa se taie mărunt

şi se căleşte în puţin ulei de măsline.

Se adaugă şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri

şi roşiile decojite.

Se adaugă condimentele şi se lasă să fiarbă până scade sosul.

Separat se bat ouăle.

Se adaugă smântâna, sare şi piper

şi se omogenizează.

Se adaugă şi ceapa verde tăiată mărunt.

Pastele fierte se amestecă cu mazărea şi cu puţin ulei de măsline.


Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune un strat din amestecul de paste şi mazăre,

apoi se pune sosul de roşii,

restul de paste

şi sosul de smântână şi ou.

Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.

Se servesc calde.


Această rețetă am preparat-o pentru Provocarea Secretă, gazduită de Lili în această lună, iar rețeta este inspirată de pe Europe Flavours.

Etichete: paste | penne | mazare | sos
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Dulceaţă de cireşe amare Dulceaţă de cireşe amare

Rețeta mai nouă   Souvlaki de pui - frigărui de pui în stil grecesc Souvlaki de pui - frigărui de pui în stil grecesc

publicitate
Comentarii (6)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro