Prăjitură cu cafea

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Ouăle se bat cu un praf de sare.

Se adaugă zahărul și se freacă foarte bine până se obține o cremă.

Se încorporează făina și cacaua,

subțiind aluatul cu lapte.

La final se adaugă praful de copt și se omogenizează bine.

Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt,

care se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de o oră, fără a deschide ușa cuptorului în tot acest timp.

În acest timp se pregătește crema:

Untul se freacă foarte bine,

se adaugă zahărul

și cele 2 gălbenușuri

și se amestecă bine cu mixerul.

Se adaugă cafeaua puțin câte puțin amestecând continuu pentru a obține o cremă omogenă.

La final se adaugă lichiorul.

După ce s-a răcit blatul, se taie în două sau în trei, după preferință. Se însiropează cu cafea dulce primul blat,

se întinde uniform, pe toată suprafața cantitatea corespunzătoare de cremă (1/2 dacă se taie blatul în două sau 1/3 dacă se taie blatul în trei. Se opresc 2-3 linguri de cremă pentru ornat).

Se pune al doilea blat, se însiropează, iar peste el se întinde uniform încă o porțiune de cremă.

Se procedează la fel și pentru ultima bucată de blat, dacă s-a ales să se taie blatul în trei.

Se ornează cu cremă

și se pudrează cu ness.

Se dă la rece până se întărește crema, apoi se porționează și se servește.

(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpă de căprioară cu sos de hrean și ciuperci Pulpă de căprioară cu sos de hrean și ciuperci

Rețeta mai nouă   Cupe cu mousse de ciocolată și fistic Cupe cu mousse de ciocolată și fistic

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro