Tort Tiramisu

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Albuşurile se separă de gălbenuşuri

şi se bat bine până se obţine o bezea tare.

Gălbenuşurile se bat cu zahărul.

Se adaugă sucul de portocale,

o lingură de lichior,

şi mascarponele

Se amestecă foarte bine cu mixerul.

Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se dizolvă pe baie de apă şi se toarnă peste crema de mascarpone.

Se înglobează spuma de albuşuri

În cafeaua rece se adaugă cealaltă lingură de lichior,

iar în acest amestec se înmoaie pişcoturile.

Pe fundul unei tăvi cu fund detaşabil se pune un strat de pişcoturi,

apoi jumătate din crema cu mascarpone

care se întinde uniform pe toată suprafaţa.

Peste stratul de cremă se presară ciocolată rasă,

după care se mai pune un strat de pişcoturi

şi restul de cremă.

Deasupra se presară restul de ciocolată, se acoperă cu o folie de plastic şi se dă la rece pentru cel puţin 4 ore.

Se scoate din forma de tort, se presară cu cacao şi se porţionează.

Etichete: tort | tiramisu
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • delicatesa cu adevarat

  • o voi incerca

  Rețeta mai veche Sarmale în frunză de varză la slow cooker Sarmale în frunză de varză la slow cooker

Rețeta mai nouă   Musaca de vinete Musaca de vinete

publicitate
Comentarii (6)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro