Prăjitură Krantz

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura Krantz"

    Ingredientele se împart pe jumătate și se fac, pe rând, două foi de blat.

    Albușurile se bat spumă,

    apoi se adaugă zahărul pudră

    și se mai bat până se obține o bezea tare.

    Separat, se amestecă pesmetul cu nuca măcinată

    ce se adaugă peste bezea împreună cu esența de migdale

    și se încorporează amestecând ușor, cu paleta, de jos în sus.

    Compoziția obținută se pune în tava de cuptor căptușită cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20-25 de minute.

    Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

    Se procedează identic pentru cea de-a doua foaie.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura Krantz"

    Gălbenușurile împreună cu zahărul pudră

    se freacă foarte bine, până se obține o cremă.

    Se adaugă laptele și se pune pe baie de apă

    și se ține de foc până se îngroașă.

    Se lasă să se răcească,

    apoi se mixează cu untul aflat la temperatura camerei.

    La final se adaugă și esența de vanilie și se omogenizează.

  3. Preparăm "Krantz"

    Zahărul se pune pe foc într-o crăticioară

    și se lasă până se caramelizează.

    Se adaugă nucile întregi

    se amestecă bine cu zahărul caramelizat,

    apoi se transferă feirbinte, pe o hârtie de copt. Se lasă să se răcească.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Fiecare din foi se taie în două.

Peste prima foaie

se adaugă 1/4 din cremă,

se întinde uniform

și se presară cu nuci caramelizate mărunțite.

Se pune a doua foaie,

1/4 din cremă și nuci caramelizate,

iar foaie,

1/4 din cremă,

nuci caramelizate mărunțite,

și, la final, ultima foaie,

restul de cremă,

și nucile caramelizate mărunțite rămase.

Se dă la rece până se întărește crema, apoi se porționează.

(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Prăjitură cu prune Prăjitură cu prune

Rețeta mai nouă   Penne quatro formaggi Penne quatro formaggi

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro