Prăjitură cu prune

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat,

sarea, praful de copt,

coaja rasă de lămâie și de portocală.

Se adaugă untul la temperatura camerei, tăiat cubulețe

și se frământă cu mâna, până când se formează un aluat.

Se pun gălbenușurile și smântăna

și se frământă până ce aluatul se desprinde de pe degete.

Se pune într-o folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.

Prunele se spală, se scot sămburii, apoi se taie în feliuțe subțiri.

Într-un vas tapetat cu hârtie de copt, se întinde uniform jumătate din cantitatea de aluat.

Se înțeapă cu furculița din loc în loc și se presară cu 1 plic de zahăr vanilat, 2 linguri de griș și 2 linguri de pesmet.

Se așează feliile de prune, unele lângă altele, acoperind întreaga suprafață.

Peste ele se presară scorțișoară,

încă un pliculeț de zahăr vanilat și restul de griș și pesmet.

Deasupra se așează foaia întinsă din restul de aluat, ce se înțeapă și ea, din loc în loc, cu furculița.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 35-45 de minute, verificând dacă este gata după 35 de minute.

Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și se porționează.

(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • super delicios!

  Rețeta mai veche Somon cu sos de mărar și ceapă verde Somon cu sos de mărar și ceapă verde

Rețeta mai nouă   Prăjitură Krantz Prăjitură Krantz

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro