Pui copt cu cartofi

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Usturoiul se pisează cu sare

și se amestecă bine cu uleiul de măsline, piperul și jumătate de linguriță de salvie uscată.

Cu amestecul obținut se unge puiul întreg peste tot, inclusiv în interior. În interior se pune și crenguța de rozmarin.

Puiul se așează într-un vas termorezistent și se bagă în cuptorul încins la 180 grade timp de 30 de minute.

Se scoate din cuptor,

se întoarce și se mai lasă la cuptor pentru încă 30 de minute.

Între timp, cartofii se taie cuburi mari, iar ceapa se taie în sferturi.

Cartofii se condimentează cu sare și piper și se amestecă.

După ce au trecut cele 30 de minute, se scoate vasul din cuptor,

se adaugă cartofii și ceapa și se bagă iar la cuptor, mărind temperatura la 200 grade.

După 30 de minute se mai stropește puiul cu zeama formată în vas

și se continuă coacerea pentru încă 30 de minute. La final, se verifică să fie bine pătrunși cartofii.

Se servește cald.

(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Penne quatro formaggi Penne quatro formaggi

Rețeta mai nouă   Rulouri cu cremă de brânză și ardei copt Rulouri cu cremă de brânză și ardei copt

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Calebatuta.ro