Chiftele din cartofi
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-1_1.jpg)
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea şi piperul. Se amestecă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-2_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-3_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-4_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-5_1.jpg)
Din această compoziţie, se ia câte puţin şi se formează cu mâna (trebuie să fie mâna umedă pentru a nu se lipi). Se dau prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-6_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-7_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-8_1.jpg)
Când s-au rumenit pe ambele părţi, se scot pe un şerveţel absorbant, pentru a îndepărta surplusul de ulei.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1816/description/file-9_1.jpg)
Se servesc ca atare sau în combinaţie cu diverse sosuri.