Ciorbă de văcuţă cu legume

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de vacă tăiată bucăţi şi sare după gust. Se pune la fiert. Se spumează, după care se continuă fierberea. Dacă se fierbe la presiune, se fierbe aproximativ 30 de minute. Dacă se fierbe în oală deschisă, se fierbe aproximativ 1 oră - 1 oră jumătate.

Se adaugă apoi legumele: cartofii şi dovleceii tăiaţi cubuleţe, ţelina, morcovul, păstârnacul, pătrunjelul, ceapa, ardeii, roşiile date prin robot.



Se mai pot adăuga şi alte legume (mazăre, păstai, orez).

Se completează cu apă dacă e necesar.

Se mai fierbe amestecul aproximativ 5 minute la presiune sau jumătate de oră în oala deschisă. Separat se fierbe borşul.

Dacă se foloseşte bulion, atunci acesta se amestecă în borşul fiert până se omogenizează, după care se adaugă în oala de ciorbă. Acum se adaugă şi leuşteanul tăiat mărunt.

Tot acum se poate adăuga şi fidea. Se mai dă într-un clocot şi gata.

Etichete: ciorba | carne de vita | legume
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!
publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro