Minitort cu cremă de lămâie şi frişcă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Facem amestecul pentru blat pentru 4 tortuleţe inimioară. Iar crema o vom prepara doar pentru unul singur, celelalte urmând a le umple cu o altă cremă într-un "episod" viitor.

Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul.

Gălbenuşurile se bate cu puţin ulei

şi se adaugă peste spuma de albuşuri împreună cu făina.

Compoziţia se amestecă uşor cu o paletă, de jos în sus.

Compoziţia se pune în tava unsă cu ulei.

şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute.

Se lasă să se răcească, timp în care se pregăteşte crema de lămâie: oul, zahărul pudră şi sucul de lămâie se pun pe baie de apă până compoziţia se îngroaşă.

Se ia vasul de pe foc şi se adaugă coaja de lămâie şi untul.

Blatul se taie în două pe grosime şi se umple cu crema de lămâie.

Acest tortuleţ se ornează cu frişcă

şi ciocolată rasă.



Etichete: tort | lamaie | frisca
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cegă cu vin şi mărar la cuptor Cegă cu vin şi mărar la cuptor

Rețeta mai nouă   Sos de iaurt cu hrean şi brânză Sos de iaurt cu hrean şi brânză

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro