Sardină marinată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece.

Sardinele se aşează într-un vas şi peste ele se toarnă oţetul şi zeama de lămâie. Se lasă la marinat timp de 2 ore.

După cele 2 ore, se scot sardinele din oţet, se spală şi se pun pe hârtie absorbantă.

Se aşează sardinele într-un vas sau în borcan, se presară zahărul, sare, piper boabe, morcovul tăiat rondele, foile de dafin, felii de lămâie şi se completează cu ulei de măsline (sau ulei de floarea soarelui) cât să le acopere. Vasul se acoperă şi se dă la rece timp de 2 zile.

Se servesc ca aperitiv.

Etichete: sardine | marinat
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci şi praz Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci şi praz

Rețeta mai nouă   Prăjitura Carpaţi Prăjitura Carpaţi

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro