Caltaboşi

Caltaboşul este un preparat tradiţional pentru masa de Crăciun. Mai poate fi întâlnit cu denumirea de chişcă sau cartaboş. El reprezintă un cârnat gros umplut cu un amestec tocat, similar cu cel de sarmale, care conţine în principal carne tocată de porc, orez şi ceapă. Carnea tocată de porc este adesea înlocuită cu măruntaie de porc tocate.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pregăteşte compoziţia la fel ca cea pentru sarmale: carnea se toacă,

apoi se amestecă cu oul, orezul spălat, ceapa tăiată mărunt, sare, piper, mărar, condimentele pentru sarmale şi 1 lingură de bulion.

Maţele se spală foarte bine cu apă rece

şi se umplu cu compoziţia obţinută. Se aplatizează uşor cu mâna.

În final, maţele nu trebuie să fie foarte pline, deoarece în timpul fierberii se mai şi strâng şi orezul din compoziţie se mai şi umflă.

Se pun la fiert în apă, iar când începe să fiarbă de adaugă cele 2 linguri de bulion călite în puţin ulei.

Se lasă să fiarbă 45-60 de minute.

Se servesc calzi pe masa de Crăciun.

Etichete: caltabosi
(14 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • foarte buna am facut si eu

  Rețeta mai veche Hamsii pane Hamsii pane

Rețeta mai nouă   Porc cu sos de smântână şi muştar Porc cu sos de smântână şi muştar

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro