Prăjitură cu ness

(Prăjitură Bucureşti)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Nuci pralinate"


    Zahărul se pune la topit.


    Când zahărul s-a topit, se adaugă nucile întregi.


    Se amestecă bine şi se ia vasul de pe foc.

    Nucile pralinate se sfărâmă într-un mojar.


    Nuci pralinate
  2. Preparăm "Blatul la prăjitura cu ness"

    Gălbenuşurile se mixează cu 150 g zahăr, timp de 30 de minute.

    Se adaugă apoi 4 linguri de apă rece, la interval de 5 minute, şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.

    Separat, se bat albuşurile cu 4 linguri de apă rece până devin spumă, apoi se adaugă zahărul rămas şi se mixează în continuare.

    În spuma de albuşuri se adaugă făina cernută, nuca măcinată şi cacaua.

    Se amestecă uşor cele două compoziţii.

    Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

    Se coace la 200 grade timp de 30 de minute, verificând cu o scobitoare daca blatul este copt.

  3. Preparăm "Crema la prăjitura cu ness"

    Se fierbe laptele cu făina, zahărul şi oul.

    Când s-a răcit, se încorporează treptat untul moale şi nesul.

    Tot amestecul rezultat se mixează foarte bine.

    În cremă se adaugă 100 g nuci pralinate, măcinate. Se omogenizează.

     

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie pe jumătate. Peste primul blat se pune jumătate din cantitatea de cremă.


Deasupra se plasează cel de-al doilea blat. Peste blat se pune restul de cremă.

Peste cremă se presară 50 g nuci pralinate măcinate.


Etichete: prajitura | ness
(70 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • E buna prajitura doar ca mie nu mi-a crescut blatul in ciuda faptului ca am urmarit indicatiile pas cu pas. Nu-mi dau seama unde am gresit.

  • Crema are foarte mult zahar. O prajitura foarte asemenatoare in cartea de bucate a E. Lica are numai jumatate din zaharul mentionat la crema.
    Reteta in intregime cere 600 grame de zahar!

  • O prajitura foarte delicioasa si usor de facut.Se pregateste in maxim o ora jumatate.Este pentru prima data cand am incercat-o si am reusit sa o fac.Merita sa incercati!

  Rețeta mai veche Ficăței de pui cu ceapă Ficăței de pui cu ceapă

Rețeta mai nouă   Sardine cu suc de lămâie şi portocală la cuptor Sardine cu suc de lămâie şi portocală la cuptor

publicitate
Comentarii (55)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro