Gogoşi din aluat dospit

(Ineluşi)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea.


Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.


Se pune făina într-un castron, se adaugă drojdia, ouăle bătute, coaja rasă de lămâie, romul şi laptele. Laptele se pune treptat, pentru a nu fi prea mult (depinde de tipul de făină folosit).


Se amestecă foarte bine, cam jumătate de oră.


După ce ingredientele sunt bine amestecate, se începe adăugarea untului topit. Se adaugă în cantităţi mici şi se frământă bine în continuare până se încorporează tot untul.


Se lasă la loc cald o oră pentru a creşte.


După ce aluatul şi-a dublat volumul, se împarte în două şi se întinde o foaie groasă de 1/2 cm.


Pentru decupare se folosesc două pahare: unul cu gura mai mare şi unul cu gura mai mică.

Se fac cercuri cu paharul mare, apoi în interior se fac cercuri mici.


Se lasă 1/2 oră la crescut pe masă, apoi se prăjesc în mult ulei încins.

După ce s-au prăjit pe ambele părţi, se scot pe un prosop absorbant.


După ce se răcesc se pudrează cu zahăr pudră.


Se pot servi şi cu topping de ciocolată.


Încă o reţetă cu drojdie pentru provocarea Violetei.

Etichete: gogosi | drojdie
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tort egiptean Tort egiptean

Rețeta mai nouă   Orez cu fasole boabe Orez cu fasole boabe

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro