-
Biban de mare la grill servit pe pat…
Peștele curățat de solzi, eviscerat și spălat bine se umple cu feliuțe de lămâie și rămurele de cimbru…
-
Fructe de mare la tigaie
Putem folosi un amestec de fructe de mare care să conțină: calamar, midii, caracatiță, creveți... Într-o…
-
Somon la grătar cu mărar și lămâie
Am tocat mărarul. Am dat pe răzătoare coajă de lămâie. Le-am adăugat peste rondelele de somon, alături…
-
Paste cu mango și creveți
Se pun la călit ghimbirul și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă creveții. După ce se colorează puțin,…
-
Salată de cartofi violet cu ridichi
Se fierb în coajă, împreună, cartofii albi cu cei violet. După fierbere se curăță de coajă și se taie…
-
Cod în crustă de pesmet la cuptor
Într-o tavă de cuptor se pune codul tăiat fileuri. Acesta se condimentează cu sare, piper și se unge cu puțin…
-
Paella cu midii și creveți
În uleiul încins se călesc ceapa tăiată julien, ardeiul tăiat felii și usturoiul tocat. Se adaugă vinul…
-
Rață cu citrice la slow cooker
Am introdus rața în vasul de slow cooker. Apoi am adăugat toate ingredientele. După vin am mai adăugat puțină…
-
Prăjitură cu mure
Făina împreună cu 100 g de zahăr, praful de copt, scorțișoara, sarea, și coaja rasă de lămâie se amestecă…
-
Sirop de căpșuni
Peste căpșunile spălate și fără codițe se toarnă apă cât să le acopere. Vasul se pune pe foc și se…
-
Dulceaţă de căpşuni
Căpşunile se spală si se curăţă de codiţe. În oala în care se va fierbe dulceaţa se pune un rând de…
-
Pulpe de cocoș cu mere la cuptor
Pulpele de cocoș se pun la fiert în apă cu sare pentru 30-45 de minute, la oala sub presiune. Merele se taie…
-
Salată de leurdă cu roșii și ridichi
Leurda se taie mărunt și se pune într-un castron. Peste ea se adaugă roșiile tăiate cuburi, ardeiul tăiat…
-
Salată de leurdă cu lobodă
Legumele se spală apoi se taie pentru salata: leurda, loboda, și ceapa verde se taie mărunt, roșiile, ridichile…
-
Pulpă de miel aromată la cuptor, servită…
Semințele de fenicul, piperul sichuan și cuișoarele se râșnesc, apoi se amestecă cu boiaua dulce, scorțișoara,…
-
Știucă cu legume la cuptor
Știuca, bine curățată de solzi și intestine, se spală, apoi i se îndepărtează capul și coada și se…
-
de post
Salată de cartofi cu capere
Cartofii, bine spălați, se pun la fiert în apă cu sare, cu tot cu coajă. După ce au fiert, se lasă să…
-
Pulpe de pui în sos picant de busuioc
Pulpele de pui se condimentează cu sare și se pun pe grătarul încins, cu pielea în jos. Se lasă până se…
-
Broccoli în sos rece de roșii
Broccoli se spală sub jet de apă, apoi se taie bucăți. Când apa cu sare începe să fiarbă, se pune broccoli…
-
Bibilică la cuptor
Bibilica întreagă se spală foarte bine în interior, apoi se usucă prin tamponare cu șervețele absorbante.…
-
Somon cu creveți și legume la grill
Roșia se taie în cuburi mari. Ardeiul iute se taie rondele subțiri. Frunzele de busuioc se taie grosier. Usturoiul…
-
Păstrăv somonat la grill
Păstrăvul somonat, curățat de solzi și intestine, se usucă bine cu servețele absorbante. Se presară cu…
-
Caras înăbușit cu roșii și lămâie
Usturoiul se pisează cu puțină sare. Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei și se călesc roșiile decojite.…
-
Dulceață de coacăze
Peste coacăzele bine spălate și curățate de frunze, se adaugă zahărul, apa rece, zahărul vanilat, apoi…
-
Glühwein
Portocala se taie cubulețe. Se stoarce lămâia. Sucul de lămâie obținut se adaugă peste vin, împreună…
-
Sardine umplute cu roșii și capere
După ce se eviscerează, se spală bine și li se îndepărtează capetele, sardinelor li se îndepărtează…
Reţete cu "lămâie"