Pizza cu şuncă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blat pentru pizza"

    Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.

    Peste drojdie se pune zahărul.

    Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.

    Se lasă să dospească la loc cald.

    Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.

    Se lasă să crească la loc cald.

    Blat pentru pizza
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Într-o tavă unsă cu ulei, se întinde, cu mâna, o parte din aluat, atât cât să se obţină o foaie subţire. Deasupra se pune sosul de roşii.

Se presară busuioc uscat şi caşcaval ras.

Feliile de şuncă, tăiate subţiri, se rulează şi se distribuie pe toată suprafaţa.

Printre feliile de şuncă se pune ardeiul tăiat făşii subţiri.

Deasupra de pun rondele de roşii.

Pe fiecare felie de roşie se pune câte un cub de mozzarella.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 20 de minute, până se rumeneşte. Se serveşte caldă.


Etichete: pizza | sunca
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Curcan în sos de vin şi suc de lămâie la cuptor Curcan în sos de vin şi suc de lămâie la cuptor

Rețeta mai nouă   Pilaf de orez cu legume Pilaf de orez cu legume

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro