Prăjitură Rafaelo

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura Rafaelo"

    Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu 100 grame de zahăr.

    Se adaugă laptele şi uleiul.

    Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr.

    Se amestecă cu gălbenuşurile şi, la final, cu făina şi praful de copt. Se amestecă uşor, de jos în sus.

    Blatul se coace la 180 grade timp de 20-25 de minute, în tava tapetată cu hârtie de copt.

  2. Preparăm "Blatul de cocos la prăjitura Rafaelo"

    Albuşurile se bat spumă cu zahărul.

    Se adaugă nuca de cocos, făina, praful de copt şi esenţa de migdale.

    Se coace la 180 grade timp de 20-25 de minute în tava tapetată cu hârtie de copt.

  3. Preparăm "Crema la prăjitura Rafaelo"

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece.

    300 ml frişcă se pune pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă bucăţi.

    După ce s-a topit ciocolata, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.

    Se mixează.

    Restul de frişcă se bate şi se adaugă peste ciocolată.

    Se adaugă lichiorul şi gelatina dizolvată pe baie de apă. Se omogenizează.

     

  4. Preparăm "Siropul la prăjitura Rafaelo"

    Caramelul se dizolvă în lapte.

     

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se însiropează.


Se pune 1/2 din cremă şi se nivelează.

Se presară pe toată suprafaţa alunele măcinate.


Se pune blatul cu nucă de cocos.


Apoi restul de cremă.


Se acoperă cu nucă de cocos.

Se lasă până a doua zi, după care se porţionează.



Etichete: prajitura | frisca | cocos
(13 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • huțanu viorica
    19 Apr.2013

    foarte bună!

  Rețeta mai veche Prăjitură însiropată cu nucă Prăjitură însiropată cu nucă

Rețeta mai nouă   Terină cu spanac Terină cu spanac

publicitate
Comentarii (12)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete