Tarte de ciocolată cu arahide

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Baze pentru tarte cu ciocolată și arahide"

    Albușul și oul întreg se mixează.

    Untul se amestecă cu zahărul,

    iar peste el se adaugă ouăle bătute.

    Se adaugă făina, cacaua și praful de copt,

    se amestecă toate bine și se formează un aluat,

    care se pune în folie alimentară și se ține la rece pentru câteva ore.

    Se scoate aluatul de la rece, se divide în 6, apoi se căptușesc formele mici cu margini detașabile.

    Se dau la rece pentru încă o oră înainte de a le coace, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute, până se coace aluatul.

  2. Preparăm "Ganache de caramel sărat pentru tarte cu ciocolată și arahide"

    Se face un caramel din zahăr și glucoză.

    Frișca și untul

    se încălzesc, până se topește untul și se omogenizează amestecul,

    apoi se adaugă, puțin câte puțin peste caramel, amestecând continuu.

    Se adaugă și ciocolata și sarea de mare și se omogenizează.

  3. Preparăm "Mousse de ciocolată pentru tarte cu ciocolată și arahide"

    Golbenușurile și zahărul se mixează pană se obține o cremă.

     

    Ciocolata se topește pe baie de apă

    și se adaugă peste crema de gălbenușuri. Se mixează.

    Se adaugă și frișca nebătută și se mixează împreună.

  4. Preparăm "Caramel cu arahide și banane pentru tarte cu ciocolată și arahide"

    Se face un caramel din zahăr și glucoză.

    Când s-a topit zahărul și glucoza, se adaugă untul. Se amestecă bine și se dă deoparte.

    Bananele decojite se fac piure cu ajutorul unui blender

    și se adaugă în caramel după ce a fost luat de pe foc.

    Când caramelul s-a răcit se adaugă și arahidele sărate.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

După ce bazele de tartă s-au răcit, se toarnă în interior un strat de caramel cu banană.

Peste stratul de caramel se pune ganache-ul astfel încât să acopere stratul de jos.

Se dau la rece până se încheagă ganache-ul.

Se ornează pe deasupra cu mousse-ul de ciocolată.

Se pudrează cu cacao și se presară alune pe deasupra.

(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpe de pui cu ghimbir și lime Pulpe de pui cu ghimbir și lime

Rețeta mai nouă   Pulpă de miel cu rozmarin și usturoi Pulpă de miel cu rozmarin și usturoi

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro