Tort cu fructe şi cremă de iaurt

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tort cu cremă de iaurt"


    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Albuşurile se bat spumă, adăugând treptat zahărul, până se obţine o bezea tare.


    Se adaugă gălbenuşurile bătute separat şi făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând de jos în sus.


    Compoziţia se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină.

    Se coace timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade.

    Se lasă blatul la răcit în formă, apoi se scoate şi se taie două foi.

    Blatul la tort cu cremă de iaurt
  2. Preparăm "Crema la tort cu cremă de iaurt"

    Caisele din compot se scurg în strecurătoare, apoi 3/4 din ele se taie cubuleţe.
    Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml zeamă de compot, iar după 10 minute se topeşte la bain-marie.
    Iaurtul se amestecă cu 2 linguri de zeamă de lămâie, coaja rasă de lămâie, caisele tăiate şi gelatina călduţă.


    Albuşurile se bat spumă cu zahărul, pe baie de aburi şi se încorporează în crema de iaurt.

    Crema la tort cu cremă de iaurt
  3. continuăm cu rețeta de bază...

Se aşează o foaie de blat în forma detaşabilă de tort, se toarnă crema, se pune şi cealaltă foaie de blat şi se dă tortul la rece pentru câteva ore.


Se ornează cu frişcă şi cu fructe din compot sau fructe proaspete.

Etichete: fructe | iaurt | crema | tort
(11 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tartă cu brânză proaspătă Tartă cu brânză proaspătă

Rețeta mai nouă   Tocăniţă de cartofi cu mazăre Tocăniţă de cartofi cu mazăre

publicitate
Comentarii (16)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro