Tort Deliciu
- Ingrediente
-
- frișcă pentru decor
- Foile la tortul Deliciu
- 20 ouă
- 200 grame zahăr pudră
- 140 grame miez de nucă
- 120 grame făină
- 28 grame praf de copt
- Cremele la tort Deliciu
- 1 litru lapte
- 20 gălbenușuri de ou
- 60 grame zahăr
- 135 grame făină
- 150 grame zahăr pudră
- 250 grame unt sau margarină
- 150 grame miez de nucă
- 200 grame ciocolată amăruie
- 200 grame frișcă
-
Preparăm "Foile la tortul Deliciu"
Din ingredientele de mai sus se pregătesc 4 foi. Compoziția pentru fiecare foaie se pregătește separat și se coace separat. Pentru o foaie avem nevoie de: 5 albușuri, 50 g zahăr pudră, 35 g nucă măcinată, 30g făină și 7 g praf de copt.
Ouăle se separă,
Albușurile se bat spumă,
apoi se adaugă zahărul pudră și se mixează în continuare, până se obține o bezea tare.
Făina se amestecă cu nuca măcinată
și praful de copt.
Amestecul se adaugă peste bezeaua de albușuri
și se amestecă ușor, de jos în sus, cu ajutorul unei palete.
Compoziția se pune într-o tavă rotundă căptușită cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 de minute.
-
Preparăm "Cremele la tort Deliciu"
Se pregătește mai întâi crema de gălbenușuri fiartă.
10 gălbenușuri se freacă cu 60 g zahăr
până se obține o cremă groasă.
Se adaugă făina și se mixează din nou.
După ce s-a încorporat făina, se adaugă 100-200 ml lapte și se amestecă bine.
Ceea ce se obține se transferă într-un vas, împreună cu restul de lapte și se pune pe foc
amestecând continuu până se îngroașă.
Frișca se bate separat
și se amestecă cu crema fiartă
până se omogenizează bine
Se pregătesc apoi celelalte 2 creme.
Restul de 10 gălbenușuri se bat cu zahărul pudră
până se obține o cremă tare.
Se adaugă margarina la temperatura camerei și se omogenizează.
Se ia separat 1/3 din această cremă și se amestecă cu nuca măcinată.
Ciocolata se topește pe baie de apă
și se adaugă peste restul de cremă.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Pe un platou se pune o foaie de bezea cu nucă.
Se unge uniform cu 1/3 din crema fiartă amestecată cu frișcă.
Peste cremă se adaugă 1/2 din crema cu ciocolată.
Peste crema cu ciocolată se pune o foaie de bezea.
Se distribuie uniform 1/3 din crema fiartă.
Peste crema fiartă se pune crema cu nucă.
Peste crema cu nucă se pune foaie de bezea.
Din nou crema fiartă, restul din cea a mai rămas,
iar peste crema fiartă, restul de cremă cu ciocolată.
Ultimul strat este o foaie de bezea cu nucă.
Tortul se îmbracă în frișcă și se decorează, după preferință.