Tort Deliciu

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Foile la tortul Deliciu"

    Din ingredientele de mai sus se pregătesc 4 foi. Compoziția pentru fiecare foaie se pregătește separat și se coace separat. Pentru o foaie avem nevoie de: 5 albușuri, 50 g zahăr pudră, 35 g nucă măcinată, 30g făină și 7 g praf de copt.

    Ouăle se separă,

    Albușurile se bat spumă,

    apoi se adaugă zahărul pudră și se mixează în continuare, până se obține o bezea tare.

    Făina se amestecă cu nuca măcinată

    și praful de copt.

    Amestecul se adaugă peste bezeaua de albușuri

    și se amestecă ușor, de jos în sus, cu ajutorul unei palete.

    Compoziția se pune într-o tavă rotundă căptușită cu hârtie de copt.

    Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 de minute.

  2. Preparăm "Cremele la tort Deliciu"

    Se pregătește mai întâi crema de gălbenușuri fiartă.

    10 gălbenușuri se freacă cu 60 g zahăr

    până se obține o cremă groasă.

    Se adaugă făina și se mixează din nou.

    După ce s-a încorporat făina, se adaugă 100-200 ml lapte și se amestecă bine.

    Ceea ce se obține se transferă într-un vas, împreună cu restul de lapte și se pune pe foc

    amestecând continuu până se îngroașă.

    Frișca se bate separat

    și se amestecă cu crema fiartă

    până se omogenizează bine

    Se pregătesc apoi celelalte 2 creme.

    Restul de 10 gălbenușuri se bat cu zahărul pudră

    până se obține o cremă tare.

    Se adaugă margarina la temperatura camerei și se omogenizează.

    Se ia separat 1/3 din această cremă și se amestecă cu nuca măcinată.

    Ciocolata se topește pe baie de apă

    și se adaugă peste restul de cremă.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Pe un platou se pune o foaie de bezea cu nucă.

Se unge uniform cu 1/3 din crema fiartă amestecată cu frișcă.

Peste cremă se adaugă 1/2 din crema cu ciocolată.

Peste crema cu ciocolată se pune o foaie de bezea.

Se distribuie uniform 1/3 din crema fiartă.

Peste crema fiartă se pune crema cu nucă.

Peste crema cu nucă se pune foaie de bezea.

Din nou crema fiartă, restul din cea a mai rămas,

iar peste crema fiartă, restul de cremă cu ciocolată.

Ultimul strat este o foaie de bezea cu nucă.

Tortul se îmbracă în frișcă și se decorează, după preferință.

(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpă de miel cu rozmarin și usturoi Pulpă de miel cu rozmarin și usturoi

Rețeta mai nouă   Ruladă de bezea cu zmeură Ruladă de bezea cu zmeură

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Calebatuta.ro