Tort imperial cu ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua,

apoi se cern.

Untul se freacă cu 40 g de zahăr până se albește.

Ciocolata se topește

și se adaugă peste unt, împreună cu gălbenușurile.

Se amestecă bine.

Albușurile se bat spumă cu 60 g zahăr și 2 linguri de apă rece.

Peste spuma de albușuri se adaugă amestecul de făină cu cacao și compoziția cu ciocolată.

Se omogenizează ușor cu paleta, amestecând de jos în sus.

Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt

și se bagă în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de 40-45 de minute. Se scoate din formă și se lasă la răcit.

Pentru cremă, se amestecă cacaua cu zahărul și smântâna,

până se obține o cremă. Se adaugă romul.

Blatul se taie în două pe orizontală.

Se însiropează prima jumătate de blat cu sirop de la compot sau sirop din apă și zahăr,

apoi se întinde jumătate din cremă .

Se pune cea de-a doua jumătate de blat peste cremă,

se însiropează și se întinde uniform restul de cremă, inclusiv pe margine.

Se ornează cu fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă.

Etichete: tort | tort de ciocolata
(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Frigărui de creveți cu legume Frigărui de creveți cu legume

Rețeta mai nouă   Ketchup iute Ketchup iute

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro