Savarină

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Siropul la savarină"

    Apa şi zahărul se încălzesc, până când zahărul se dizolvă în totalitate. Se lasă să se răcească şi se adaugă romul.

  2. continuăm cu rețeta de bază...


Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

Albuşurile se bat spumă.

Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul.

Se adaugă pesmetul şi făina şi se amestecă bine.

Se adaugă peste albuşurile bătute spumă.

Se amestecă uşor şi se toarnă în formele unse cu unt şi tapetate cu pesmet.



Se coc la 160 grade.

Când sunt gata, se scot din forme şi se lasă la răcit.

Se taie partea de sus ca un capac. Se însiropează foarte bine.

Separat se pregăteşte frişca.

De asemenea, se pregăteşte şi jeleul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Se toarnă deasupra jeleul.

Se umplu cu frişcă.
Etichete: prajitura | frisca | savarina
(20 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Parizer cu ouă ochi la capac Parizer cu ouă ochi la capac

Rețeta mai nouă   Ruladă din piept de pui Ruladă din piept de pui

publicitate
Comentarii (10)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro