-
Somon la grătar cu mărar și lămâie
Am tocat mărarul. Am dat pe răzătoare coajă de lămâie. Le-am adăugat peste rondelele de somon, alături…
-
Somn la grătar cu sos teriyaki
Somnul se eviscerează, se spală bine și se taie rondele. Capul și coada se vor păstra pentru o ciorbă de…
-
Coaste de miel marinate la grătar
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Rozmarinul şi busuiocul se taie mărunt. Coaja de…
-
Carne de miel marinată la grătar
Carnea de miel se taie fâşii subţiri. Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline, suc de lămâie…
-
de post
Tofu la grătar
Brânza tofu se taie felii goase de 1 cm. Feliile se stropesc cu ulei de măsline, iar deasupra se pune busuiocul…
-
Carne de porc și cârnați de casă…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează carnea tăiată cubuleţe şi cârnaţii tăiaţi…
-
Ton la grătar cu salsa de roșii
Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece şi se taie rondele de grosimea unui deget.…
-
Somon cu sos de soia la grătar
Usturoiul se pisează şi peste el se adaugă sosul de soia, zahărul brun, curry, busuiocul, sosul mirin, ulei…
-
Caracatiţă la grătar
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne, se adaugă sucul de la lămâie, piper şi cimbrişor…
-
Sardine la grătar cu lămâie şi mărar
Sardina se curăţă de solzi şi de intestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…
-
Muşchi de vită la grătar
Muşchiul de vită se taie în bucăţi potrivit de groase, apoi se pune pe grătarul încins şi uns cu ulei.…
-
Ciocănele fripte cu sos de muştar
Ciocănelele de pui se crestează cu un cuţit. Lămâile se storc, iar sucul de lămâie se amestecă cu muştarul,…
-
Somon simplu la grătar
Somonul rondele se presară cu sare şi se pune pe grătarul încins. Se ţine 3-4 minute pe fiecare parte, atât…
-
de post
Frigărui de legume
Se taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,…
-
de post
Legume la grătar
Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…
-
Piept de curcan la grătar
Pieptul de curcan se tranşează în bucăţi nu foarte groase. Usturoiul se pisează şi se adaugă împreună…
-
Somn pe grătar cu sos de iaurt şi…
Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează în rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
Calcan cu suc de lămâie şi portocală…
Lămâia şi portocala se storc, iar sucul lor se amestecă cu condimentele. Acest amestec se pune peste bucăţile…
-
Chefal la grătar
Pe;tele se curăţă de solzi şi de intestine. Se porţionează în rondele. Se prepară un sos din sucul de…
-
Păstrăv fript
Peştii curăţaţi de intestine şi foarte bine spălaţi cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă să…
-
Carne de porc la grătar
Bucăţile de porc se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Pe grătarul uns cu ulei se pun bucăţile de…
-
Ton cu vin şi cimbru la grătar
Se eviscerează un ton. Se taie rondele. Rondelele de peşte se presară cu sare şi se lasă aproximativ 30 de…
-
Sardine la grătar cu măsline, lămâie…
Sardinele se eviscerează. Măslinele se taie feliuţe mici. O lămâie se curăţă de coajă şi de pieliţa…
-
Ton la grătar
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Coriandru se pisează…
-
Rondele de crap pe grătar
Crapul se curăţă de solzi şi de intestine. Peştele astfel pregătit şi foarte bine splălat cu apă rece,…
-
Somon marinat la grătar
Se pregăteşte soluţia de marinare amestecând usturoiul zdrobit cu coriandru pisat, cimbru, mărar, sare, piper…
Rețete la grătar