-
Dulceaţă de gutui
Gutuile se spală foarte bine de puf, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe şi se stropesc…
-
Eclere cu ness
Apa şi uleiul se fierb împreună. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu telul. Când s-a îngroşat, se…
-
Ardei copţi în oţet
Ardeii se coc şi, după ce se răcesc, se curăţă de coajă şi de seminţe. Se pun în borcane. Se prepară…
-
Pere fierte în vin cu sos de ciocolată
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5…
-
Mușchi de vită cu bere la cuptor
Muşchiul de vită se taie rondele şi se spală cu apă rece. După aceea se condimentează şi se unge cu muştar,…
-
Prăjitură cu vişine
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…
-
Prăjitură cu brânză dulce şi portocale
Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…
-
Varză dulce călită cu afumătură
Varza se taie şi se freacă cu sare. Ceapa se taie şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă bucăţile de…
-
Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…
-
Urzici munteneşti
E bine ca urzicile să nu fie bătrâne şi să fie roşii pe dosul frunzei. Se spală foarte bine urzicile (în…
-
Cabanos cu caşcaval în aluat
Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…
-
Eclere cu cremă de vanilie
Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…
-
Budincă de pere
Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…
-
de post
Mucenici moldoveneşti
Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…
-
de post
Mucenici moldoveneşti
Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…
-
de post
Mucenici moldoveneşti
Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…
-
de post
Baclava
Nucile măcinate se amestecă cu o lingură de scorţişoară. Margarina se topeşte. Într-o tavă se aşează…
-
Saramură de biban
Pe tablă sau pe grătar se prăjeşte peştele uns cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
-
Ciorbă de pui
O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la…
-
de post
Ruladă din biscuiţi
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu cacaua. Apa se fierbe împreună cu zahărul până…
-
de Crăciun
Cârnaţi din carne de porc şi vită
Cârnaţii de casă sunt preparaţi iarna, cel mai des în apropierea Crăciunului. Procesul e simplu, se face…
-
Prăjitură cu ciocolată şi alune
Se pun pe foc, într-o cratiţă, zahărul cu cele 3 linguri de cacao şi apa. Când zahărul s-a topit, se adaugă…
-
de post
Fasole bătută
Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva…
-
de post
Napolitane cu cremă de biscuiţi şi…
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert…
-
Compot de piersici
Se aleg piersici bine coapte şi sănătoase. Se spală foarte bine îndepărtând puful de deasupra. Se aşează…
-
Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă
Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…
Reţete cu "apă"