Pâine cu măsline verzi
- Ingrediente
-
- 75 grame măsline verzi, tăiate
- 75 grame ardei gras roşu
- 1 lingură cimbru frunze
- 1 legătură ceapă verde
- 125 grame parmezan
- 350 grame făină
- 10 grame praf de copt
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu
- sare
- piper
- 3 ouă
- 300 mililitri lapte bătut
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 ou pentru uns
- ardei gras roşu, pentru ornat
- cimbru pentru ornat
- sare de mare pentru ornat
Măslinele verzi se taie mărunt.
Ardeiul roşu se taie cubuleţe.
Ceapa verde se taie şi ea.
Făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, piperul, ouăle,
laptele bătut
uleiul de măsline,
măslinele verzi tăiate,
legumele tăiate, cimbru
şi se obţine o compoziţie moale.
Se adaugă parmezanul ras.
Compoziţia rezultată se pune într-o tavă de cozonac, căptuşită cu hârtie de copt.
Se unge pe deasupra cu ou bătut,
se decorează cu fâşii de ardei gras roşu,
cimbru uscat şi sare de mare.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 50-60 de minute, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Se serveşte ca aperitiv.