Sardine la grătar cu sos thailandez

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Usturoiul se pisează cu puţină sare.

Se adaugă piper, turmeric,

ardeiul iute tocat mărunt şi ulei de măsline.

Se amestecă.

Sardinele curăţate de solzi şi intestine, se presară cu sare şi se lasă să stea cam 20 de minute. Apoi se aşează într-un vas termorezistent şi se stropesc cu soluţia de mai sus.

Se lasă 10 minute, apoi se pun pe grill-ul încins.

Se ţin cam 5-7 minute pe o parte, la foc mediu, apoi se întorc pe partea cealaltă.

Între timp de pregăteşte sosul:

Usturoiul pisat se amestecă cu toate celelalte ingrediente: ardeiul iute tocat mărunt,

zahărul brun, sucul de lămâie,

sosul de peşte, laptele de cocos,

uleiul de măsline şi pătrinjelul.

Amestecul obţinut se pune pe foc şi se lasă până începe să fiarbă.

Se serveşte alături de sardinele pregătite pe grătar.

Etichete: sardine
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • aveti grja, cand carnea cruda de pe burta se desprinde si lasa oasele la vedere, inseamna ca pestele este ,,incins" si trebuie vazut daca nu cumva nu a fost bine pastrat;
    pupici!

  Rețeta mai veche Ciorbă de fasole cu cimbru Ciorbă de fasole cu cimbru

Rețeta mai nouă   Friptură de raţă cu sos de portocale la slow cooker Friptură de raţă cu sos de portocale la slow cooker

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro