Sardine la grătar cu sos thailandez
- Ingrediente
-
- 500 grame sardină
- 2-3 căței usturoi
- 1 bucată ardei iute
- turmeric
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 3 linguri ulei de măsline pentru sos
- 1 lingură lapte de cocos pentru sos
- 1 bucată ardei iute pentru sos
- 1-2 linguri pătrunjel pentru sos
- 2 linguri sos de peşte pentru sos
- 3-4 linguri suc de lămâie pentru sos
- 2 căței usturoi pentru sos
- 1 linguriță zahăr brun pentru sos
Usturoiul se pisează cu puţină sare.
Se adaugă piper, turmeric,
ardeiul iute tocat mărunt şi ulei de măsline.
Se amestecă.
Sardinele curăţate de solzi şi intestine, se presară cu sare şi se lasă să stea cam 20 de minute. Apoi se aşează într-un vas termorezistent şi se stropesc cu soluţia de mai sus.
Se lasă 10 minute, apoi se pun pe grill-ul încins.
Se ţin cam 5-7 minute pe o parte, la foc mediu, apoi se întorc pe partea cealaltă.
Între timp de pregăteşte sosul:
Usturoiul pisat se amestecă cu toate celelalte ingrediente: ardeiul iute tocat mărunt,
zahărul brun, sucul de lămâie,
sosul de peşte, laptele de cocos,
uleiul de măsline şi pătrinjelul.
Amestecul obţinut se pune pe foc şi se lasă până începe să fiarbă.
Se serveşte alături de sardinele pregătite pe grătar.
-
milica25 Nov.2013
aveti grja, cand carnea cruda de pe burta se desprinde si lasa oasele la vedere, inseamna ca pestele este ,,incins" si trebuie vazut daca nu cumva nu a fost bine pastrat;
pupici!