Cârnaţi din carne de porc şi carne de oaie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Carnea se dă prin maşina de tocat, alternând cele trei tipuri.

Peste carnea tocată se adaugă condimentele şi se omogenizează foarte bine, adaugând câte puţină supă astfel încât la final să se obţină o compoziţie legată, nu foarte moale.

Se pregătesc maţele ce urmează a se umple, se fixează pe maşina de tocat pe dispozitivul special pentru cârnaţi şi se umplu cu compoziţia obţinută mai sus.

Se lasă la uscat 1-2 zile, după care se păstrează la frigider.


Etichete: carnati | porc | oaie
(14 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Mult imi place aceasta reteta,pentru ca sunt un mare iubitor de mezeluri facute in casa dupa retetele romanesti si nu numai aceasta reteta se apropie foarte mult de reteta bunicii pecare am reusit s-fac datorita unei bune memorii olfactive,( bunica fiind demult intre cei drepti) vreau sa spun doar ca acest fel de carnati se pot tine la aer si nici odata nu se vor usca foarte tare, iar cam dupa 3,4 saptamani si chiar mai mult se pot manca si cruz,si afumati si ne afumat si sunt exceptionali !!!Garantat nu se strica chir de nu-i puneti la frigider ,pana vara !!!

  • bine mai arata carnatii astia!!!!!

  Rețeta mai veche Porc cu sos de smântână şi muştar Porc cu sos de smântână şi muştar

Rețeta mai nouă   Jumări de porc în untură Jumări de porc în untură

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Hai să gătim