Coșulețe cu legume

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Făina, ouăle

și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul,

până se obține un  aluat bine legat,

ce se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.

Se pregătește umplutura de legume.

Dovlecelul se taie cubulețe mici,

la fel și ardeiul roșu.

Se pun împreună într-o tigaie

și se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.

Se călesc până se înmoaie legumele.

Se adaugă și măslinele tăiate mărunt și se ia tigaia de pe foc.

Se lasă compoziția să se răcească înainte de a trece la umplerea coșulețelor.

Aluatul se scoate de la rece și din el se întinde o foaie cât se poate de subțire.

Se decupează cercuri cu ajutorul unei căni cu gura mai larga, cu un diametru de aproximativ 10 cm, care se aranjează în forma pentru brioșe.

Se pune compiziție în fiecare dintre ele, distribuind-o uniform,

iar deasupra se pune câte un vârf de linguriță de cremă de brânză.

Separat, se bat cele 2 ouă cu puțină sare

 și se amestecă cu laptele până se omogenizează bine.

Se toarnă din această compoziție peste legume și crema de brânză,

apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 de minute sau până se încheagă compoziția.

Se servesc, după preferință, calde sau reci.

(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ruladă de bezea cu zmeură Ruladă de bezea cu zmeură

Rețeta mai nouă   Dulceață de coacăze Dulceață de coacăze

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro