Mâncăruri
- Legume (111)
- Pește și fructe de mare (167)
- Carne de porc (58)
- Carne de vită (23)
- Carne de pasăre (158)
- Carne de vânat (22)
- Carne de miel (18)
-
de Crăciun
Pomana porcului
Atât carnea cât şi organele de porc se taie cubuleţe. Într-un vas cu ulei, se prăjesc mai întâi cubuleţele…
-
de Crăciun
Cârnați picanți din carne de porc
Carnea de porc şi slănina se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu condimentele şi usturoiul pisat.…
-
Ceafă de porc marinată la grătar
Ceafa se taie felii de grosimea unui deget. Bucăţile de carne se aşează într-un vas, se presară cu sare,…
-
Piept de curcan umplut cu bacon și…
Baconul se taie fâşii, iar usturoiul se taie mărunt. apoi se căleşte în două linguri de ulei de măsline.…
-
Somon cu mărar
Fileurile de somon se aşează într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi piper, cu mărar uscat sau…
-
Piept de curcan în sos de muștar și…
Pieptul de curcan se usucă cu prosoape absorbante, apoi se presară cu sare, piper şi coajă de lămâie. Într-o…
-
Sardine cu coriandru la grătar
Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare…
-
Iepure cu sos pesto
Baconul se taie cubuleţe mici care se rumenesc într-o tigaie. După ce s-au prăjit se scot pe o farfurie. În…
-
Cartofi cu broccoli
Cartofii cu tot cu coajă se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se lasă să se răcească şi…
-
Copanele de pui și cartofi la cuptor…
Ciocănelele de pui se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. Peste ciocănele se pun cartofii tăiaţi…
-
Macrou cu maioneză și cașcaval la…
Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…
-
Pulpe de rață cu vin roșu și rozmarin
Peste pulpele de raţă de presară sare, acele de rozmarin, boabele de piper şi foile de dafin. Usturoiul se…
-
Pulpă de curcan aromată la cuptor
Pulpa de curcan se taie rondele, cu tot cu os. Se presară cu sare şi piper, apoi se rumenesc în două linguri…
-
Doradă cu legume la cuptor
Dorada se curăţă de solzi şi intestine şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Ardeiul…
-
Iepure cu roșii, rozmarin și salvie
Iepurele se tranşează. Se presară cu sare, piper, salvie şi rozmarin. Se lasă să stea 20 de minute, apoi…
-
de post
Mâncare de legume în vin roșu
Vânăta se taie cubuleţe, care se prăjesc în 2 linguri de ulei de măsline Dovlecelul se taie şi el cuburi…
-
Baghete de pește
Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…
-
Mâncare de gogonele cu carne de porc
Pulpa de porc se taie cubuleţe, care se pun la prăjit în 2 linguri de ulei până se rumenesc puţin. Gogonelele…
-
Caras prăjit
Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se taie bucăţi şi se presară cu sare. Se lasă să stea 20…
-
Șalău înăbușit cu sos de roșii
Şalăul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se…
-
Vinete cu brânză la cuptor
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Brânza telemea se taie felii groase de 0,5 cm şi se ung…
-
Sarmale pane
Sarmalele gata făcute, se trec prin făină, apoi prin ou şi la final prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins,…
-
Ton la grătar cu salsa de roșii
Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece şi se taie rondele de grosimea unui deget.…
-
Somon cu sos de soia la grătar
Usturoiul se pisează şi peste el se adaugă sosul de soia, zahărul brun, curry, busuiocul, sosul mirin, ulei…
-
Friptură de gâscă cu bulion la cuptor
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb la presiune timp de 30-40 de minute. Se scot din…
-
Storceac de somn
Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…