Shakshuka

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei.

Se adaugă ardeiul gras tăiat fâşii subţiri.

şi ciupercile.

Se lasă puţin să se călească împreună, apoi se adaugă roşiile decojite

şi ardeiul iute tocat mărunt.

Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi chimion, se acoperă şi se fierbe la foc mic timp de 5-10 minute.

Se ia de pe foc, se pun ouăle, după care se pune din nou pe foc, se acoperă şi se lasă la foc mic până cand ouăle sunt gata.

Se serveşte imediat, presarată cu pătrunjel.


Luna aceasta am primit de la Anamaria si Laura de răsfoit Bucătăria Elenei, unde am găsit multe rețete care le-aș prepara cu mare plăcere. M-am oprit la un preparat cu origini arabe, Shakshuka.

Etichete: oua | rosii | ceapa
(16 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Spaghetti cu sos de roşii şi busuioc Spaghetti cu sos de roşii şi busuioc

Rețeta mai nouă   Porc cu sos dulce acrişor în stil chinezesc Porc cu sos dulce acrişor în stil chinezesc

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro