Ardei umpluți cu ciuperci
Mod de preparare
Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe.
Se călesc în puţin ulei.
![](/files/recipe/2078/description/4e44222931823.jpg)
Se adaugă orezul spălat,
![](/files/recipe/2078/description/4e6a2a352b63a.jpg)
ciupecile scurse de zeamă şi bulionul.
![](/files/recipe/2078/description/4e44222b79c37.jpg)
Se amestecă pe foc şi se adaugă condimentele
![](/files/recipe/2078/description/4e44222c7233a.jpg)
şi mărarul tocat mărunt.
![](/files/recipe/2078/description/4e44222d79867.jpg)
Se omogenizează şi se ia vasul de pe foc.
![](/files/recipe/2078/description/4e44222e6d8ac.jpg)
Ardeii se curăţă de cotor şi de seminţe, se presară cu puţină sare şi apoi se umplu cu compoziţia de mai sus. Deasupra se pune câte o rondea de roşie. Ardeii umpluţi se aranjează într-un vas termorezistent, se adaugă apă în vas (sau borş), se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit timp de 45-60 de minute.
![](/files/recipe/2078/description/4e44222f65c14.jpg)
![](/files/recipe/2078/description/4e4422306637a.jpg)
Se pot servi atât calzi cât şi reci.
![](/files/recipe/2078/description/4e44223173e92.jpg)
![](/files/recipe/2078/description/4e44223272f01.jpg)